© Rid och Körsällspaket Sporren 2019. Har du några frågor? /  Hör av dig till falttavlansporren@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram

FÖR BESÖKARE!

Välkommen till Lag-SM i Fälttävlan och riksfinalen i Sugar Cup!

Arrangemanget genomförs på Blekinge Naturbruksgymnasium i Bräkne-Hoby, mitt i härliga Blekinge!

 

Det är fri entré under hela arrangemanget och det är fritt att röra sig över hela tävlingsområdet.

 

Förutom de spännande tävlingarna finns det även ett mässområde som är värt ett besök.

Mat, fika och godis kan köpas på området!

Kolla gärna in programmet för tävlingen och följ oss på instagram!

Ta gärna hjälp av några av våra funktionärer om du undrar något! Ni kanske vill ha tips om vad som händer, eller vart som är bästa platsen för att titta på tävlingarna.

Information kring parkering och hur tävlingsplatsen ser ut hittar ni under Anläggningsskiss.

Än en gång Varmt Välkomna!

varingsskylt - häst.jpg
lagsm_vepa.jpg
question.png

Mer om tävlingen!

Under fredagen är det riksfinal i Sugar Cup på terrängbanan från kl 10 till ca 13. Sugar Cup är en tävling på ponny för de blivande fälttävlansryttarna. Det har varit uttagningar på olika ställen i Sverige och de 40 bästa har fått komma till riksfinalen. Hoppningen går över 60 cm höga hinder och ryttarnas insats stilbedöms.

Kl 11 på fredagen startar Lag-SM i Fälttävlan. Dressyren går först. Hästarna rider sina program på grusbanan vid ridhuset. Ponnyerna rider på gräsbanan vid gamla riksvägen.  Dressyren beräknas pågå till kl 17.

 

Kl 19 på fredagen är det officiell invigning av Lag-SM. Det sker på grusbanan vid ridhuset.

 

Under lördagen rids banhoppning på grusbanan vid ridhuset under hela dagen det vill säga från kl 8 till kl 17. Hästarna börjar på morgonen. De hoppar 115 cm. Därefter kommer ponnyklasserna som hoppar 95 respektive 85 cm. Under förmiddagen fortsätter även dressyr för ponny på gräsbanan.

 

Under söndagen är det terränghoppning. Hästarna kl 9 till 11.30. De hoppar 110 cm. Kl 13 startar ponnyklasserna och de pågår till kl 18. Ponnyerna hoppar hinder på 80 cm respektive 90 cm.

Det är tillåtet att röra sig på terrängbanan även under pågående tävling. Se bara upp för de tävlande ekipagen och följ funktionärernas anvisningar. Visselpipa betyder att en häst är på väg. Stå gärna på anvisade platser. Hundar ska vara kopplade. Under terrängritten startar ekipagen med 2 eller 3 minuters mellanrum. Det är alltså flera hästar på banan samtidigt så det gäller att se upp.

 

Mer exakta uppgifter om tider, ryttare med mera finns under rubriken ”Om tävlingen”